Tutustu nyt jo Aamulehden seuraavaan verkkosivustoon!

Aamulehti.fi uudistuu helmikuun 2016 lopussa. Kyseessä on Aamulehden verkkosivuston suurin uudistus koko sen historian aikana. Julkaisujärjestelmä vaihtuu, ylläpito vaihtuu, videoalusta vaihtuu, hallintatyökalut muuttuvat, asiakashallinta muuttuu, näköislehti vaihtuu, sisällön maksullisuusmalli muuttuu...

Huh. Mutta ei mennä tekniikkaan. Listaan tässä lukijoille näkyviä asioita uudistuksesta ja toivotan kaikki samalla tervetulleeksi tutustumaan uuden sivuston betaversioon. Katsotaan asiat yksi kerrallaan.

Mistä sen löytää?

Mene osoitteeseen http://aamulehti.almamedia.net. Sivusto on responsiivinen, joten voit selata sitä yhtä lailla tietokoneella kuin kännykälläsi.

Sisällöltään betaversio ei ole vielä ajan tasalla. Etusivua ei ylläpidetä kuin satunnaisesti. Sivustolta puuttuu vielä tätä kirjoitettaessa (24.1.) monia osioita, kuten videot kokonaisuudessaan, näköislehti ja arkisto. Mutta sivuston perusperiaate tulee kyllä selväksi.

Oho, tärmäsin maksumuuriin!

Uusi sivusto on pääosin ns. mittaroitu. Toisin sanoen sillä pystyy lukemaan muutamia artkkeleita, jonka jälkeen lukijaa ehdotetaan vienosti siirtymään tilaajaksi.

Testiaikana lehteä pääsee lukemaan testitunnuksilla ktunnus: albeta@almamedia.fi / salasana: albeta-1

Voit myös huoletta testata tilauksia. Tee uusi tilaus! Saat onnistuneesta tilauksesta vahvistuksen sähköpostiisi, mutta lupaamme sen, että tilauksesta ei tule laskua sinulle - kyseessä on todellakin testitietokanta.

Muistutamme vielä, että jos käytät testitunnuksia, älä muuta niitä, jotta kaikki muutkin voivat niitä käyttää.

Entä omat tunnukseni?

Jos olet Aamulehden tilaaja, tiedät, että nykyisessä verkkopalvelussamme käytetään tunnuksina asiakasnumeron ja postinumeron yhdistelmää. Tämä menetelmä katoaa uuden saitin myötä historian romukoppaan.

Vanhat tunnukset täytyy uudistuksen jälkeen kertaluontoisesti muuttaa uuden mallisiksi. Mutta älä tee sitä vielä. Tämä on tosiaankin testiversio. Vanhoja tunnuksia ei sinne voi syöttää, eikä muunnoskaan vielä toimi.

Mitä uutta sivulla on?

Lukijalle uudet sivut näyttäytyvät toivottavasti entistä runsaampina ja monipuolisempina. Juttuihin voi jatkossa liittää toimituksessa mitä erilaisimpia elementtejä kartoista videoihin, Facebook-upotuksista live-seurantoihin.

Videoupotuksesta löydät esimerkin vaikkapa tästä Suomen itsenäisyyden juhlavuotta käsittelevästä jutusta.

Miten pääsen vaikuttamaan?

Kannattaa mennä Facebookin ja liittyä Aamulehden betatestaajat -ryhmään. Ryhmä on suljettu ja sinne pääsee hakemuksella ryhmän sivulta.

Pyydän kommentteja uudesta sivustosta sinne.

Kannattaa myös käydä vastaamassa kyselyyn. Voi voittaa ainakin leffaliput.

Teknistä taustaa lyhyesti

Niille, joita asia kiinnostaa, muutama taustatieto:

  • Uusi sivusto on toteutettu Wordpressillä
  • Kohta sivulle ilmestyvä video-osio on Arkenan päälle rakennettu, sama teknologiahan on käytössä Alma-konsernissa mm. Iltalehdessä
  • Tekninen toteuttaja on tamperelainen Geniem oy, joka on aiemmin rakentanut mm. Lapin Kansan, Pohjolan Sanomien ja Kainuun Sanomien verkkosivut
  • Lisätietoja voi kysellä vielä minulta: seppo.roth@aamulehti.fi.

Kirjoittajan muut artikkelit

Uusimmat artikkelit

Äpärä vai rakkauslapsi?

Klikkiotsikko. Nykyajan journalismin hävettävä äpärä? Vai sanaleikin ja oivaltavuuden rakkauslapsi? Klik tuli mieleen, kun luin sunnuntaiaa…  Lue lisää